20/7/2024

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

Més de 35 assistents han participat en la 2a Jornada de Formació i Innovació per a mitjans de proximitat a Palma

Pepe Cerezo i Genís Roca, doctors i experts en comunicació han analitzat les tendències del periodisme per als mitjans de proximitat digitals

Aquest dilluns 8 de novembre s’ha celebrat a Mallorca, la II Jornada de Periodisme de Proximitat, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, juntament amb la direcció executiva de l’AMIC Illes Balears. L’esdeveniment s’ha celebrat a la Sala d’actes de l’Arxiu del Regne de Mallorca i ha comptat amb més de 35 assistents. Sota el títol “Aprenentatges, noves eines tecnològiques i noves oportunitats per a modernitzar els mitjans de proximitat impresos i digitals en català”, doctors i experts en mitjans d’informació de proximitat, han pogut intercanviar experiències i presentar casos d’èxit.

L’acte ha estat inaugurat Beatriu Defior Barcons, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, entitat organitzadora. “Des de la Direcció General de Política Lingüística volem contribuir en aquestes jornades perquè el català serveixi com a instrument d’interpretació del món” i ha agraït a l’Associació i als mitjans assistents per col·laborar en aquest fet.

Ramon Grau, president d’AMIC Illes Balears, també ha adreçat unes paraules als assistents de l’acte. “L’associació té una força indiscutible: la premsa de proximitat, la qual té una riquesa basada en la diversitat i pluralitat. Els mitjans han d’informar a la gent d’un territori sobre el què els hi preocupa, adaptant-se als nous hàbits digitals”.

Foto de grup de la II Jornada

La jornada s’ha iniciat amb la ponència de Genís Roca, especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital, i president de la Fundació. cat, ha fet una anàlisi i visió de futur que han de conèixer els mitjans de proximitat. Roca considera que “pels mitjans digitals de proximitat és essencial treballar en: la mida, l’agilitat, construir la seva marca i crear un ecosistema d’aliances necessàries”.

Per últim, Pepe Cerezo, consultor expert en estratègia i transformació digital d’empreses de comunicació ha parlat d’“Els models de filiació: una alternativa per a la premsa local”. “La membresia és un model de compromís entre mitjà i audiència, generant una comunitat a la qual ofereixo un

Show More