28/11/2023

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

Premi de Recerca

Premi de Recerca

Des del 2016, l’AMIC impulsa el Premi de Recerca juntament amb la Xarxa Vives d’Universitats i amb el patrocini del Banc Sabadell. Aquest projecte premia a experts en l’àmbit de la comunicació per tal que impulsin una recerca en nous models de negoci adreçats a mitjans de proximitat. D’aquesta manera, l’objectiu principal és descobrir una nova mirada internacional als editors associats de l’AMIC.

La 1a edició del Premi de Recerca va culminar en la publicació del llibre “10 claus per una fórmula més eficient a partir de l’anàlisi de la innovació digital i internacional”, escrit per la Dra. Carmina Crusafon. Aquesta anàlisi rigorosa desglossa els diferents models de negoci dels EUA, Gran Bretanya i França, i tanca amb una revisió de les 10 característiques més destacades que podrien implantar els mitjans de proximitat catalans.

El Dr. Andreu Casero va guanyar la 2a edició amb el seu treball “Nous formats per al periodisme de proximitat a les xarxes socials”. Des d’una mirada internacional, el seu estudi aprofundeix en el coneixement i les possibilitats que tenen per al periodisme de proximitat els nous formats vinculats a les xarxes socials que es poden aplicar a l’elaboració de notícies.