28/11/2023

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

Comença la col·laboració entre l’AMIC i l’Euroregió Pirineus Mediterrània

Amb la publicació de la notícia de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (EPM) “Els joves de Catalunya, Balears i la regió Occitània, protagonistes de l’activitat d’enguany de l’Euroregió” a mitjans de proximitat dels tres territoris, comença la col·laboració de l’AMIC amb l’Euroregió per el 2022.

L’AMIC ha arribat a un acord de col·laboració amb l’Euroregió (EPM) en matèria de comunicació, que inclou la creació de continguts i difusió d’informació relacionada amb l’entitat i l’Euroregió. Un dels objectius és incrementar la presència mediàtica de les activitats i accions de l’Euroregió als mitjans d’informació d’arreu del seu àmbit territorial transfronterer. D’aquesta manera es vol contribuir a normalitzar en els mitjans aquest tipus de notícies. Des de l’AMIC es posarà a disposició d’aquest projecte comunicatiu una xarxa de mitjans que treballaran i difondran continguts d’aquestes temàtiques.

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació formada per més de 470 mitjans, compta amb presència d’associats als tres territoris de l’Euroregió, la qual cosa la fa coneixedora de la realitat d’aquest i reuneix les condicions òptimes per canalitzar la informació.
 
Un exemple, va ser la cobertura de l’acció “Let’s Clean Up Europe” que es va celebrar el passat 18 de setembre a les Terres de l’Ebre (Catalunya), Pollença (Illes Balears) i a la regió d’Occitània, i que va comptar amb la obertura de l’AMIC, a través dels seus mitjans territorials. Després es va elaborar un relat conjunt que va ser publicat als mitjans del territori Euroregional.

Show More