28/11/2023

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

Jornades, trobades i congressos

Jornades, trobades i congressos

Amb l’objectiu de compartir idees i donar a conèixer noves realitats, l’AMIC organitza trobades que reuneixen a editors, periodistes, dircoms, experts en publicitat, professors universitaris i altres professionals vinculats amb els mitjans de comunicació.

L’AMIC Illes Balears, juntament amb la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, ha organitzat durant aquests dos últims anys les Jornades de Formació i Innovació per a mitjans de proximitat, amb gairebé un centenar de participants. La trobada, celebrada a Palma, té com a objectiu aprendre, formar al personal dels mitjans de proximitat impresos i digitals de les Illes Balears, descobrir noves eines tecnològiques i fomentar noves oportunitats, a través de les intervencions de doctors i experts en el sector, els quals intercanvien experiències i presenten casos d’èxit.

Durant aquests dos anys hem comptat amb la presència i ponències de quatre doctors i experts en els mitjans de comunicació de proximitat. L’expert Genís Roca, especialitzat en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital. El consultor Pepe Cerezo, expert en estratègia i transformació digital d’empreses de comunicació. La professora i investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Carmina Crusafon i el catedràtic de periodisme de la Universitat Jaume I de Castelló, Andreu Casero.

A part de les Jornades de Formació i Innovació per a mitjans de proximitat, se celebren altres activitats. Un exemple són, d’una banda, les trobades territorials que se celebren al llarg de l’any en diferents punts de l’àmbit lingüístic català. D’altra banda, cada dos anys s’organitza la Jornada Internacional de Mitjans de Proximitat, un punt de trobada per conèixer l’actualitat i el futur del periodisme, analitzar les tendències i innovació digital i veure de primera mà noves formes de comunicar com la realitat augmentada. A més, l’octubre del 2019 es va realitzar per primer cop el Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat (CIMP), un esdeveniment que té la finalitat de compartir experiències i reflexionar sobre el present i futur dels mitjans de proximitat.