17/4/2024

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

AMIC-Nous Talents, el concurs que apropa als joves i universitaris als mitjans de proximitat a través de la creació de continguts en nous formats

Els participants han de triar una categoria i un format entre vídeos curts i pòdcast o vídeo pòdcast per crear el seu projecte de comunicació

Acostar la informació de proximitat en català a les noves generacions és un dels reptes que té l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Illes Balears (AMIC IB) qui aglutina a seixanta capçaleres en paper i mitjans digitals de proximitat. Amb aquest objectiu, l’entitat ha creat el concurs AMIC-Nous Talents, una iniciativa adreçada a joves i universitaris vinculats amb el món de la comunicació i que consisteix a crear contingut en català a través de nous formats per a les xarxes socials com són els vídeos curts (estil Reels) i els pòdcasts o vídeo pòdcast.

En què consisteix el concurs

AMIC-Nous Talents s’estructura en dues fases: per una banda, la creació d’un projecte de comunicació en format vídeo curt o pòdcast/ vídeo pòdcast i per l’altre, la possibilitat de fer pràctiques remunerades a un dels mitjans de comunicació de l’AMIC que participen en la iniciativa.

Els participants hauran de ser joves i universitaris que estiguin cursant estudis vinculats amb la comunicació i que tinguin entre 18 i 25 anys. En el moment de registrar-se hauran de triar entre quatre categories: cultura, oci i turisme, actualitat de proximitat o esports, i el format en què volen participar: vídeo curt o pòdcast / vídeo pòdcast. Un cop ho tinguin seleccionat hauran de crear un projecte (brífing) on es demostri la viabilitat del mateix i l’aplicació a un mitjà de proximitat, a més de fer exemples pràctics sobre aquest.

La Masia del Nou Talent

Quan s’hagin seleccionat els participants finalistes, aquests seran convocats a “La Masia del Nou Talent”, una jornada presencial d’activitats avaluables, on se’ls demanarà que facin 3 proves puntuables vinculades amb: la gestió del temps, el treball en equip i la creació de continguts informatius. En acabar la jornada, el jurat designarà els guanyadors de cada format, i es farà el lliurament de premis. I durant les setmanes següents es realitzarà el draft entre les empreses de mitjans que participen i els guanyadors i finalistes del concurs, que tindran la possibilitat de fer pràctiques remunerades.

Els premis

La primera fase del concurs premiarà ambdues modalitats vídeos curts i pòdcast / vídeo pòdcast amb 800, 400 i 200 euros que correspondran al primer, segon i tercer premi de cada categoria. La segona fase oferirà la possibilitat de fer pràctiques remunerades d’una duració de 4 mesos a un dels mitjans que participen en el concurs, entre els finalistes i guanyadors.

Calendari

El concurs s’inicia el 2 d’octubre i la fase creativa es desenvolupa entre el 9 d’octubre i el 6 de novembre, en aquest període els participants hauran de presentar els seus projectes. El 15 de novembre es donaran a conèixer els finalistes i el dia 25 d’aquest mateix mes es durà a terme “La Masia del Nou Talent”. La publicació dels convenis de pràctiques es farà durant el mes de desembre.

L’AMIC IB, entitat organitzadora


L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Illes Balears (AMIC IB), representa seixanta publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa de 40.000 exemplars, mentre que en digital superen els 4.600.000 navegadors únics mensuals.


Show More