28/11/2023

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

Neix el Premi Internacional AMIC de Mitjans de Proximitat

El guardó té la voluntat de promoure el periodisme rigorós i l’excel·lència professional dels mitjans de proximitat dins de l’àmbit lingüístic català, europeu i internacional

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha creat el Premi Internacional AMIC de Mitjans de Proximitat amb l’objectiu de fer valdre la feina que fan els editors i les editores de mitjans locals i comarcals tant de l’àmbit lingüístic català com de la Unió Europea i internacionals. L’AMIC, entitat que actualment agrupa més de cinc-cents trenta mitjans de proximitat digitals i en paper, ha tingut sempre una clara vocació per reivindicar la professionalització del sector i amb la creació d’aquest guardó busca donar a les petites i mitjanes capçaleres el reconeixement que es mereixen.

El Premi Internacional AMIC premiarà tres categories: mitjans en llengua catalana, mitjans de la Unió Europea, i la resta de mitjans internacionals. L’objectiu és promoure el rigor i l’excel·lència professional entre les i els editors de mitjans de proximitat en català, i adoptar una perspectiva europea i internacional adreçada a detectar les millors novetats internacionals en el sector. També es busca fomentar la investigació en el món del periodisme de proximitat, l’anàlisi i el treball de la informació documentada i contrastada; així com  “l’engagement” amb els lectors o usuaris, per crear vincles amb l’audiència. A més es promourà la creació d’ecosistemes de treball col·laboratius entre mitjans, entre d’altres.

El jurat i el grup d’observadors

El premi comptarà amb un grup d’observadors internacionals, els quals proposaran els mitjans que considerin mereixedors de ser seleccionats com a finalistes per a poder optar al premi, guardonant així a tres categories: en llengua catalana, de la Unió Europea i internacional.

Altres accions de l’AMIC vinculades amb els mitjans de proximitat

Des de fa uns anys, l’AMIC ha apostat fermament i de manera innovadora per la professionalització dels editors i periodistes de mitjans d’informació de proximitat. En aquest sentit, s’han impulsat diverses iniciatives com les Jornades Internacionals de Mitjans de Proximitat, les Conferències Interuniversitàries de Periodisme de Proximitat, les Jornades Territorials de Comunicació de Proximitat, el Congrés Interpirinenc de Mitjans de Proximitat i l’Aula Innovació i Creativitat de l’AMIC. Amb aquest nou projecte, l’Associació vol continuar amb la seva tasca i ampliar la seva presència i rellevància a escala internacional.

L’AMIC, entitat organitzadora

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, entitat amb més de vint-i-cinc anys d’història, representa a més de cinc-centes trenta publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu de Catalunya, les Illes Balears, País Valencià i la Catalunya del Nord. Conjuntament, aquests mitjans arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 navegadors únics mensuals.

Show More