25/9/2023

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

Taller sobre Noves tendències de comunicació en format digital per a mitjans de proximitat el pròxim 17 d’octubre a Palma

Carmina Crusafon, Josep M. Ganyet i Tània Carrobé analitzaran la innovació en periodisme digital i les noves tendències en comunicació dels mitjans de proximitat

El pròxim 17 d’octubre a les 17 h tindrà lloc a Palma, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, juntament amb la direcció executiva de l’AMIC Illes Balears, el Taller sobre “Noves tendències de comunicació en format digital”, per tal de donar impuls i modernitzar les redaccions dels mitjans de proximitat, en especial, el seu pas al món digital i el seu constant desenvolupament.

El Taller té com a objectiu proporcionar les eines necessàries perquè la premsa de proximitat pugui explorar sobre noves formes de comunicar per als mitjans digitals i conèixer les tendències internacionals de futur per a la premsa impresa i digitals, amb un enfocament cap als de mitjans de proximitat en llengua catalana. Així doncs, la Sala d’actes de l’Arxiu del Regne de Mallorca comptarà amb la presència de doctores, investigadors/es i experts/es en mitjans d’informació de proximitat, que els permetrà intercanviar experiències i presentar casos d’èxit a compartir.

La inauguració de l’acte anirà a càrrec de Ramon Grau, president d’AMIC Illes Balears i Beatriu Defior Barcons, directora general de la Direcció General de Política Lingüística del Govern Balear.
Seguidament, el Taller es compondrà de diverses ponències. En primer lloc, obrirà el torn Carmina Crusafon, doctora de Comunicació de la UAB, que presentarà: “Què està passant a nivell internacional a la premsa de proximitat? Tendències i casos d’èxit”, basant-se en les novetats que es van presentar en el Congrés Mundial d’Editors de Premsa, organitzat per WAN-IFRA, celebrat a Saragossa, a finals del mes de setembre.

En segon lloc, Josep M. Ganyet, CEO de Mortensen i expert en comunicació digital i intel·ligència artificial, amb la ponència “El redisseny de Vilaweb, un cas pràctic”, explicarà un cas real de canvi. En aquest cas el de Vilaweb, que tenia el repte de canviar la seva presència digital després de 25 anys. Un equip multidisciplinari compost per arquitectes de la informació, dissenyadors, periodistes, maquetadors i programadors va treballar durant dos anys en un projecte que encara continua.

Per acabar, Tània Carrobé, directora de Màrqueting i Projectes digitals d’Xtratègics, exposarà la ponència “Noves tendències i formats a les xarxes socials per als mitjans locals” fent una proposta de formació, teòrica i pràctica, que engloba un seguit de conceptes teòrics i pràctics: comunicació oberta en xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, YouTube, Twitch i Spotify); conèixer i aprendre a utilitzar els nous formats dels canals digitals; i aprendre a fer ús de noves eines de creació, edició i compartició de continguts.

Show More