20/7/2024

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

Neix L’Aferrada, la nova trobada de creadors de contingut digital en català

La nova trobada de creadors de contingut digital impulsada per l’Obra Cultural Balear amb el patrocini de l’AMIC Illes Balears, L’Aferrada, se celebrarà el pròxim 25 i 26 de novembre a Palma, amb diverses propostes distribuïdes entre el Teatre del Mar i Ca n’Alcover. L’accés és lliure i gratuït, però cal fer la inscripció prèvia a través de la web de l’esdeveniment.

La iniciativa neix amb l’objectiu de ser un punt de connexió dels creadors de contingut digital i promoure la presència del català en l’àmbit digital, en la qual participaran tant creadors de contingut com diverses empreses del sector i plataformes per intentar crear sinergies. Tal com ho explica la directora de L’Aferrada, Laia Carrera, “la trobada pretén impulsar la professionalització dels creadors de contingut digital, i unir projectes i persones dins d’un mateix espai per fer xarxa en un context distes i a l’hora de projecció professional”.

A més de ser un espai d’aprenentatge per als creadors de contingut, on es combinaran ponències de la mà de persones expertes en màrqueting digital, creació de comunitats, estratègies de professionalització i SEO aplicat a la creació de contingut. I també se celebraran diverses taules rodones, pòdcasts en directe i actuacions musicals.

Professionalització dels creadors de contingut i espai de projecció professional

En aquest sentit, passaran per L’Aferrada experts com Carles Ortet, Pedro Rojas, Eva Olivares, Arnau Sanz i Josep Moll de la Fuente, i creadors de contingut dels diferents territoris de parla catalana com Maria Vallespí, Antoni Guiscafré i Can Putades, entre d’altres. A banda, també es presentaran algun dels últims projectes més rellevants i innovadors del sector com AMIC-Nous Talents i AMIC-Directes; la secció temàtica de 3Cat, EVA; jo.cat de la Fundació.cat; o Gamesports electrònics, canal líder de creació de contingut gamer en català, entre d’altres.

Aquesta primera edició compta amb el patrocini de l’AMIC i AMIC Illes Balears, el Ministeri de Cultura, l’Institut d’Estudis Baleàrics, la CCMA – 3Cat (EVA), la Fundació.cat, l’Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià. Amb la col·laboració d’Estrella Damm, Vueling, la Fundació Deixalles i La Fera, i amb el suport dels mitjans de comunicació oficials IB3, Agència Catalana de Notícies, Agència Andorrana de Notícies, Diari La Veu del País Valencià, Ona Mediterrània i dBalears.

Show More