20/7/2024

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

En marxa la 2a edició d’AMIC-Directes, el concurs de creadors de continguts en català a Twitch

Des del 18 de setembre, els participants ja poden registrar-se a través del web www.amicdirectes.cat i participar en la 2a edició d’aquest concurs que el darrer curs va aplegar a 600 estudiants

AMIC-Directes és un concurs de creació de contingut audiovisual en directe i en català per a joves que aquest curs arriba a la seva segona edició. L’any passat hi van participar 600 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM. Des del 18 de setembre i fins al 4 de desembre, els estudiants que vulguin participar es poden registrar a través del web www.amicdirectes.cat.

AMIC-Directes: Llums, càmera en directe… Acció!
L’objectiu del concurs és impulsar l’ús del català entre els joves de segon cicle de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, mentre experimenten amb les plataformes digitals en tendència de manera segura. A més, s’ha volgut distingir entre dues categories: actualitat i e-sports, perquè els joves puguin sentir-se còmodes i crear continguts amb les temàtiques que més els hi agraden.
AMIC-Directes aposta per involucrar els creadors de contingut en català, els quals guiaran als estudiants a través de píndoles informatives. A més, el concurs comptarà amb una mentora, la qual tindrà contacte directe amb els estudiants i professorat, Susana Pérez (@SimmerValenciana), streamer de videojocs.


El funcionament
El concurs es desenvolupa a través del web www.amicdirectes.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi els seus directes, els participants podran trobar-hi píndoles informatives que els ensenyaran a crear contingut i enllaços d’interès. AMIC-Directes posa a disposició dels participants tutorials on podran aprendre-ho tot sobre el streaming, des d’il·luminació i enregistrament, fins a les funcionalitats de Twitch.
A partir d’aquestes píndoles d’aprenentatge, l’alumnat ha d’enregistrar un directe a través de la plataforma Twitch en grups de tres i fins a cinc persones.


El calendari i els premis
El concurs ha començat el període de registre de la segona edició aquest 18 de setembre i estarà obert fins al 4 de desembre de 2023. El dia 16 d’octubre començarà el termini creatiu on els alumnes i docents rebran l’acompanyament de creadors de contingut i tindran fins al 4 de desembre per publicar el seu directe a la pàgina web. El jurat valorarà l’execució, qualitat i originalitat dels directes. El veredicte es farà públic en un acte durant el mes de febrer, on els finalistes i el professorat hi seran convidats.
L’organització del concurs premiarà els tres millors directes en cada categoria: actualitat i e-sports, i al professor/a més motivador/a del concurs amb un xec regal per a bescanviar en material audiovisual i escolar. D’aquesta manera el concurs vol continuar donant suport a la feina dels docents que animen als seus alumnes a participar en el concurs.

Show More