17/4/2024

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

Korana Tomasevic guanya el premi a la Millor Història d’Eivissa en la 15a edició d’AMIC-Ficcions

El lliurament de premis s’ha celebrat al Saló de Plens del Consell Insular d’Eivissa on han assistit una cinquantena de persones

Cristina Barea professora de l’IES Quartó de Portmany de Sant Antoni de Portmany ha rebut el premi a la Professora més motivadora d’Eivissa

El concurs literari AMIC-Ficcions ha realitzat l’entrega de premis d’Eivissa aquest 09 de maig de 2023. Dels 115 participants de l’illa, la història de Korana Tomasevic, del Col·legi Mestral d’Eivissa, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Història d’Eivissa en la 15a edició del concurs literari AMIC-Ficcions.

La història guanyadora, premiada amb un smartwatch, ha estat presentada sota el pseudònim koranato i estarà convidada a l’acte de lliurament de premis de les Illes Balears el proper 16 de maig al Centre Cultural La Misericòrdia de Palma on competirà amb la Millor Història de Menorca i la Millor Història de Mallorca pel premi a la Millor Història de les Illes Balears.

El jurat ha considerat que, el relat titulat “Entre la mort i la vida”, mereixia la primera posició d’Eivissa d’entre els 115 inscrits “per un increïble relat perfectament escrit, el qual et deixa palpar i endinsar-te de ple en les emocions d’un noi que marxa de casa on està el seu germà malalt i es redimeix amb l’església. Una immersió plena en els pecats que ens governen com la de culpa o l’egoisme, i com la fe et pot salvar o no”.

A l’acte ha assistit Miquel Costa Tur, director Insular de Cultura i Patrimoni, del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa. En el seu discurs, ha citat les paraules d’un dels inicis de l’edició d’enguany de Jordi Sierra i Fabra,  “No soc escriptor. Però escric. Perquè tots en sabem d’escriure. I si li expliques el que et passa a un paper… Si n’ets capaç… No tindràs cap necessitar d’anar a un psiquiatre” per destacar la importància que té el llegir i escriure per als joves, ja que fomenta una capacitat de pensament i raonament més elevada.

Pel que fa a la Segona Millor Història d’Eivissa, s’ha endut el guardó Eulalia Rita Prats Marí, sota el pseudònim sp.0ke,de l’IES Quartó de Portmany de Sant Antoni de Portmany, amb el relatUn malson encantador” per “teixir una narració fluida, amb una descripció minuciosa que connecta el lector amb el protagonista i el transporta a través dels seus patiments. El mestratge en la creació d’aquesta història captivadora convida el lector a submergir-se en un món dur, deixant-lo sense alè fins al desenllaç”.

Per acabar, s’ha entregat el premi a la Professora més motivadora d’Eivissa, que ha estat per Cristina Barea de l’IES Quartó de Portmany de Sant Antoni de Portmany.

Dades de participació de AMIC-Ficcions 2023

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la quinzena edició amb una participació rècord de 5.341 alumnes registrats de 350 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.634), País Valencià (1.205), les Illes Balears (437), Aragó (63) i Andorra (2).

De les més de 1.800 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes: 123 de Catalunya (182 joves), 41 del País Valencià (55 nois i noies), 32 de les Illes Balears (45 alumnes) i 4 grups d’Aragó (5 alumnes). Mentre que entre el professorat que ha engrescat als joves a participar, el jurat ha seleccionat 39 docents finalistes dels següents territoris: 23 de Catalunya, 8 d’Illes Balears, 6 del País Valencià i 2 d’Aragó.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes trenta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Foto grup de l’acte de lliurament de premis d’Eivissa AMIC-Ficcions 2023
Show More