25/9/2023

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

Carla Genestar Mallo i Gerard Pons Sucarrats guanyen el premi a la Millor Història de Menorca en la 14a edició d’AMIC-Ficcions 2022

El lliurament de premis s’ha celebrat al Saló de Plens de Consell Insular de Menorca on han assistit una trentena de persones

El concurs literari AMIC-Ficcions ha realitzat l’entrega de premis de Menorca aquest 16 de maig de 2022. Dels 123 participants de l’illa, la història de Carla Genestar Mallo i Gerard Pons Sucarrats, de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Història de Menorca en la 14a edició del concurs literari AMIC-Ficcions.

La història guanyadora, premiada amb un smartphone, ha estat presentada sota el pseudònim Punt d’inspiració i estarà convidada a l’acte de lliurament de premis de les Illes Balears el proper 23 de maig a l’Arxiu del Regne de Mallorca on competirà amb la Millor Història d’Eivissa i la Millor Història de Mallorca pel premi a la Millor Història de les Illes Balears.

El jurat ha considerat que, el relat titulat “Desperta’t”, mereixia la primera posició “per l’excepcional originalitat d’un relat que t’atrapa des de l’inici, i et deixa encisat transportant-te de ple al pla metafísic on transcorre la història. Interpel·lant al lector i fent-lo partícip d’aquest judici moral d’una forma impecable.”

L’acte ha comptat amb la participació especial de Miquel Àngel Maria Ballester, Conseller executiu del Consell Insular de Menorca, que ha destacat la col·laboració amb el concurs des de fa sis anys i ha valorat positivament la gran participació dels alumnes de Menorca.

Pel que fa a la Segona Millor Història de Menorca hi ha hagut un empat de dos grups. D’una banda, s’ha endut el guardó Cayetana Casals Vázquez, sota el pseudònim C2V, del Col·legi Sant Francesc d’Assís de Ferreries, “per l’excel·lent creació d’una atmosfera inquietant i tèrbola on l’escriptor aconsegueix crear una societat distòpica que atrapa al lector des del primer moment”.

D’altra banda, també s’ha premiat a Enric Pérez Massanet, sota el pseudònim, Carabassonet, de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, “per un molt bon relat que et transporta de ple a l’època narrada. Una història àgil, intrèpida i fascinant d’aventures medievals amb girs inesperats, els quals no deixen indiferent al lector.”

Per acabar, s’ha entregat el premi a la Professora més motivadora de Menorca, que ha estat per Maite Salord Ripoll de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella.


Dades de participació de Ficcions 2021-2022

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la catorzena edició amb una participació rècord de 4.493 alumnes registrats de 284 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.102), País Valencià (793), les Illes Balears (463), Aragó (110) i Catalunya del Nord (25).

De les més de 1.780 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes: 121 de Catalunya i Catalunya del Nord (181 joves), 41 del País Valencià (64 nois i noies), 33 de les Illes Balears (53 alumnes), 5 grups d’Aragó (11 alumnes).

Show More