17/4/2024

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

L’AMIC ha assistit a la trobada professional: “Xarxa d’aliments de qualitat”, impulsada per l’Euroregió Pirineus Mediterrània a la fira Alimentària

El secretari general de l’AMIC Illes Balears, Josep Ritort, ha assistit a la trobada professional de la “Xarxa d’aliments de qualitat” impulsada per l’Euroregió Pirineus Mediterrània (EPM) a la fira Alimentària celebrada a Barcelona. En el marc de la col·laboració amb l’EPM, els mitjans associats de l’AMIC difondran les activitats realitzades a la fira Alimentària.

Entre les activitats celebrades a la fira destaca el primer concurs de cuina a la “Millor recepta euroregional elaborada amb productes DOP i IGP de les Illes Balears, Catalunya i Occitània”, organitzat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània, on hi va assistir Xavier Bernard-Sans, secretari general de l’EPM.

La fira ha servit per a enfortir les relacions transfrontereres entre experts, productors i promotors dels productes amb segells DOP i IGP. És a dir, aliments amb reconeixement d’origen i de qualitat, de Catalunya, les Illes Balears i la regió Occitània.

Xarxa d’aliments de qualitat
La ‘Xarxa d’aliments de qualitat’ té com a objectiu la transferència de coneixement i tecnologia, per a l’enfortiment de l’ecosistema innovador del sector agroalimentari a escala euroregional, en qüestions com: el foment dels circuits curts de comercialització agroalimentària, la qualitat dels productes alimentaris, l’aposta per la formació dels joves en els oficis de la restauració o afavorir la sobirania alimentària. Aquesta iniciativa va ser un dels projectes finançats amb el fons Covid-19 acordat per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània.

Show More