25/9/2023

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

Diari de Balears i Ràdio Arrels, finalistes als Premis Martí Gasull i Roig

La novena edició dels Premis Martí Gasull i Roig ja té els tres finalistes. Es tracta de la cooperativa garrotxina La Fageda, l’històric diari dBalears i Ràdio Arrels, l’única emissora en català de la Catalunya del Nord. Els premis, organitzats anualment per la Plataforma per la Llengua, cerquen reconèixer persones o entitats que hagin destacat en la defensa o la promoció de la llengua catalana.

D’una banda, el jurat ha valorat a Diari de Balears, editat en paper fins al 2013, especialment la importància que el mitjà té per construir, des de les Illes Balears, un espai comunicatiu d’èxit en llengua catalana.

D’altra banda, el jurat ha valorat el paper clau que té Ràdio Arrels per a la normalització lingüística, emissora que recentment ha començat a retransmetre els partits de rugbi en la nostra llengua. Ràdio Arrels s’ha consolidat com una referència comunicativa a la Catalunya del Nord, on és l’únic mitjà de comunicació que ofereix tot el contingut en català.

Votació popular
La decisió final la farà la gent a través del web /www.premismartigasull.cat amb una votació popular. El termini per votar acabarà el 20 de febrer i la proposta guanyadora s’anunciarà a l’acte de lliurament dels premis, que tindrà lloc el 28 de febrer al teatre Poliorama de Barcelona.

Show More