17/4/2024

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

La Revista NUA de Menorca i el diari Sa Veu de Sóller Finalistes d’Honor en la 1a edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat

El jurat ha decidit atorgar el títol de Finalista d’Honor a la publicació menorquina per crear “un espai de reflexió en femení, obert i transversal” i al diari de Sóller per “tenir una trajectòria informativa sòlida i consolidar-se com a mitjà de referència a la Serra de Tramuntana”

L’AMIC ha omplert l’auditori de La Pedrera per celebrar aquest dimarts 19 de març la primera edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat a la ciutat de Barcelona a les 17.30 h, en el qual han assistit 240 editors de mitjans d’informació de proximitat, periodistes, experts en el món de la comunicació i altres professionals del sector en l’àmbit català, europeu i internacional. L’acte presentat per la periodista Marina Romero s’ha convertit en una jornada per promoure, guardonar i celebrar el periodisme rigorós i l’excel·lència professional, reunint experts en el món de la comunicació, periodistes, entre altres professionals del sector a nivell català, europeu i internacional.

Durant l’acte s’han reconegut com a finalistes d’honor a dos mitjans de comunicació de proximitat en la categoria En Català de les Illes Balears: la revista NUA de Menorca i el diari Sa Veu de Sóller. En primer lloc, els motius per guardonar com a Finalista d’Honor a la revista menorquina, NUA, radiquen, en paraules del jurat, per “ser un cas únic a les Illes Balears i potenciar a les figures femenines més rellevants de Menorca, donant un espai protagonista a les dones que la fan avançar”. Creant un espai on compartir i tractar temes de gènere, des d’una perspectiva integradora, enriquidora, rigorosa i amena. En paraules de la seva directora, Itziar Lacea, la qual no ens ha pogut acompanyar durant l’acte “la publicació vol donar visibilitat a les dones (…), creant un espai de reflexió en femení, obert i transversal”.

En el seu lloc, ha recollit el diploma Bep Al·lès, l’editor de Setmanaris i Revistes S. L. a Ciutadella, editora de la Revista NUA.

D’altra banda, els motius per reconèixer com a Finalista d’Honor al diari Sa Veu de Sóller radiquen, segons el jurat, en el fet de “tenir una trajectòria informativa prou sòlida i consolidar-se com a mitjà de referència a la comarca de la Serra de Tramuntana”. Davant els canvis, el mitjà es manté ferm en la defensa dels valors socials i entenen el periodisme com un servei a la societat. Ha recollit el guardó Gabriel Mercè, director de la publicació.

Guanyador i Finalistes d’Honor en la categoria En Català

Durant la jornada s’ha fet públic i atorgat el guardó en la categoria En Català, el qual ha estat per la “Revista Cambrils”. Els motius d’aquest guardó radiquen, en paraules del jurat, per la seva capacitat de “tenir una ferma voluntat d’innovació, adaptant-se a les noves tendències actuals, mostrant un fort arrelament cultural i social a la vila mantenint la cohesió social i preservant el sentiment de comunitat i per a l’aposta informativa ambiciosa, professional i rigorosa”. En aquest sentit, el contingut informatiu del mitjà combina amb encert la informació més immediata en l’àmbit digital, amb reportatges i entrevistes en profunditat a la publicació que s’edita en paper.Ha recollit el premi i ha explicat el model del mitjà el director de la Revista Cambrils, Lluís Rovira i la periodista, Cristina Sierra.

Dins la mateixa categoria, el jurat també ha decidit guardonar a la “Xarxa de Diaris Som” del Vallès Oriental (Catalunya) com a Finalista d’Honor per “tractar-se d’un model hiperlocal amb un desplegament singular per tot el territori i amb la voluntat de servei i rigor periodístic” i ha fet una Menció Especial al mitjà “El 9 TV” d’Osona i el Lluçanès (Catalunya) per la qualitat en els continguts informatius.

Guanyadors en la categoria Internacional i Unió Europea

També s’ha fet entrega del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat en la categoria Internacional el qual ha sigut pel mitjà “Outlier Media” de Detroit (EUA), el qual ha recollit la seva directora executiva, Candice Fortman, que ha estat l’encarregada d’explicar aquest cas d’èxit en el periodisme local dels Estats Units i pel que fa a la categoria Unió Europea s’ha guardonat al mitjà danès “Der Nordschleswiger”, premi que ha recollit i ha explicat el model del mitjà, el seu cap de redacció, Gwyn Nissen.

Reconeixements a la trajectòria i a la publicitat

A més, s’ha lliurat un reconeixement a Mateu Ros i Monrós, director general de Capgròs Comunicació per la seva trajectòria al servei dels mitjans de proximitat; i s’ha atorgat un reconeixement a la qualitat de la publicitat que aposta pels mitjans de proximitat a Ametller Origen.

Ponències d’experts en premsa de proximitat

D’altra banda, i per convertir l’acte en una trobada per analitzar les principals novetats del sector s’ha comptat amb les ponències dels experts en premsa de proximitat, Jason Gibbins, director del projecte “Local News Partnerships” de la BBC (Gran Bretanya); Aurélie Rousseau, presidenta d’Ouest Medialab i del “Festival de l’Info Locale” (França); i Neil Chase, membre de la “Local Independent Online News” (EUA).

D’altra banda, i per convertir l’acte en una trobada per analitzar les principals novetats del sector s’ha comptat amb les ponències dels experts en premsa de proximitat, Jason Gibbins, director del projecte “Local News Partnerships” de la BBC (Gran Bretanya); Aurélie Rousseau, presidenta d’Ouest Medialab i del “Festival de l’Info Locale” (França); i Neil Chase, membre de la “Local Independent Online News” (EUA).

Show More