28/11/2023

Amic Illes Balears

Associació de mitjans d'informació i comunicació de les illes Balears

L’Euroregió presenta a Barcelona un projecte adreçat a la joventut que compta amb la participació l’AMIC

Avui dimarts, s’inicia un seminari de tres dies dins del programa Barcelona Capital Europea de la Democràcia, que tindrà els joves com a protagonistes

El secretari general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Xavier Bernard-Sans presentarà a Barcelona el projecte Youth for green Euro-Regio Future, que compta amb el suport de la Unió Europea i que té a l’AMIC com un dels socis participants. Aquest projecte té com a objectiu comunicar les accions i els resultats tangibles de les polítiques de cohesió que tenen relació amb el medi ambient i amb la joventut de Catalunya, Illes Balears i regió Occitània.

Aquesta presentació es farà a l’inici d’un seminari internacional dins del programa Barcelona Capital Europea de la Democràcia, que durant tres dies i que reuneix participants de tota la UE per debatre diversos aspectes de la democràcia. Amb un enfocament centrat en les perspectives locals i juvenils, aquest seminari pretén aprofundir en múltiples facetes sobre com dissenyar un futur democràtic i just, a partir del foment del treball en xarxa entre els joves, tot facilitant l’intercanvi d’idees i deliberacions reflexives.

Posteriorment a aquesta presentació, se celebrarà una taula rodona sobre els joves de l’Euroregió i la cooperació, i una segona sobre la política de cohesió entorn del Pacte verd europeu.

En aquesta jornada, on participarà Gerard Vives, director general d’Afers de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Manuel Szapiro, director de la representació de la Comissió Europea de Barcelona, i Guillaume De Almeida Chaves, conseller regional de la regió d’Occitània, hi assistirà el secretari general de l’AMIC, Josep Ritort.

Show More